ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


25 de copii din cinci comune primesc meditații, la fiecare sfârșit de săptămână, de la profesori voluntari, într-o biserică din Iași. Pe lângă sprijin la învățătură, copiii au parte și de o masă caldă. Voluntarii le asigură elevilor și transportul până în oraș.

Sâmbătă dimineața, Daniel, elev în clasa a VII-a, pleacă la Iași, la meditații. Stă într-un sat din comuna Bârnova, la zece kilometri de oraș. Vrea să devină polițișt.

Timp de aproape patru ore, biserica în care slujește părintele Damaschin, cel care a inițiat programul de meditații, devine sală de curs.

„Mă ajută și la școală, mă ajută să pot să merg mai departe și să merg la un liceu bun, la o facultate bună”, spune Nicoleta Ene, elevă în clasa a VIII-a.

În total, 25 de elevi în clasele a VII-a și a VIII-a, din cinci comune primesc meditații.

„M-am hotărât și cu dragă inimă am răspuns inițiativei să ajut acești copii să facă progres, cât de cât, la învățătură la școlile unde învață”, spune Veronica Larger, profesor de matematică. Copiii provin din familii nevoiașe, potrivit digi24.ro.

„Eu mă bucur foarte mult că are de mâncare acolo îi duce, îi aduce înapoi, îi învață tot ce trebuie”, spune Florina Rotariu, mama unui copil.

„Să facă un liceu, o facultate și să devină cineva în viață”, spune Petru Ene, părinte.