ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



S-au împlinit 30 de ani de la descoperirea epavei vasului Titanic. În urmă cu mai bine de un secol, vaporul s-a scufundat în apele Atlanticului şi peste 1.500 de oameni au murit. Ultima masă servită la bordul vasului a fost un prânz, iar meniul urmează să fie vândut la licitaţie.

Peşte, şuncă sau carne de vită, tartă de mere şi o selecţie de 8 brânzeturi au fost printre mâncărurile servite pe 14 aprilie 1912, la bordul vasului Titanic. Meniul, salvat de unul dintre pasagerii care au supravieţuit dezastrului, va fi scos la licitaţie şi este evaluat la 70.000 de dolari. În cadrul aceleiaşi sesiuni de vânzare se vor mai licita o scrisoare a unui supravieţuitor şi un bilet pentru baia turcească de la bordul vasului.

 "Cumpărătorii de asemenea obiecte sunt foarte pasionaţi de istoria Titanicului. Este o poveste care captivează imaginaţia oamenilor din toată lumea", spune David Lowenherz, director casă licitaţii, potrivit tvr.ro.