ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Marius Bostan, ministrul Comunicațiilor atrage atenția că dacă va fi adoptat proiectul de lege care interzice amplasarea antenelor de telefonie mobilă în apropierea școlilor sau spitalelor România va înregistra o scădere a vitezei traficului pe internet.

"Guvernul nu s-a opus dezvoltării infrastructurii necesare unui internet de mare viteză și asta a stimulat această industrie și de aceea a ajuns România în topul țărilor cu internet de mare viteză, prin apariția autostrăzilor informaționale”, a afirmat luni ministrul Marius Bostan, potrivit News.ro.

"Acum văd că se discută despre scoaterea antenelor GSM din orașe. Dacă acest proiect va fi adoptat, nu vom mai avea cu ce să ne lăudam", a completat el.

Recent, senatorii au votat un proiect legislativ care modifică legea privind regimul infrastructurii rețelelor de comunicații electronice.

Dacă antenele GSM vor fi scoase din orașe, ar fi „un dezastru”, a spus ministrul la Digi24.

"Amplasarea pe proprietățile publice sau private a rețelelor de comunicații electronice care realizează procesarea și transportul semnalelor prin suport electromagnetic se face la o distanță de minimum 500 de metri față de unitățile de învățământ, unitățile sanitare, centrele de plasament și căminele de bătrâni", se arată în proiect.

Dacă va fi votat și promulgat în această formă, proiectul ar avea ca efect scoaterea celor mai multe antene din perimetrele orașelor, spun specialiștii.

În ultimi ani au fost depuse mai multe reclamații depuse la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului (ANPC) în care se solicită reglementarea mai strictă a amplasării antenelor de telefonie mobilă.