ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul Mediului a anunțat că va emite un ordin care va da posibilitatea uciderii a peste 140 de carnivore mari. Grațiera Gavrilescu argumentează că urșii au devenit un real pericol pentru populație și promite că va lua această măsură indiferent câte proteste vor organiza cei care militează pentru drepturile animalelor.

Bineînțeles, aceasta nu a uitat să dea vina pe greaua moștenire, și a precizat că ne aflăm în această situație din cauza foștilor miniștri ai Mediului.

„În perioada anterioară mandatului meu, când ar fi trebuit să fie emis un ordin de ministru care să reglementeze această situație, nu numai că nu s-a făcut, ci au fost puse bariere, tocmai că, în cazul de astăzi ne aflăm în niște situații inedite în care ursul atacă gospodăriile omului, atacă omul și de multe ori ne trezim că deschidem televizorul și vedem că o anumită persoană este chiar ajunsă în situația de urgență la UPU. La lucrul acesta nu putem să stăm impasibili. Numărul carnivorelor mari, urși respectiv, în România, depășește 7.000 de capete și atunci am avut curajul să îmi asum un ordin de ministru pe care l-am negociat foarte bine cu ONG-urile, cu toate autoritățile locale care au probleme foarte mari cu aceste carnivore mari", a declarat Grațiela Gavrilescu, conform Agerpres.

Ea a precizat că este hotărâtă să ia această măsură chiar dacă vor exista proteste: „Indiferent de ce s-ar întâmpla săptămâna viitoare, când anumite persoane s-ar putea să iasă în stradă să spună că trebuie să protejăm urșii, da, protejăm urșii prin măsurile pe care le luăm conform acestui ordin de ministru, dar nu punem în pericol viața cetățeanului. Indiferent de ce se spune, eu vă spun că nu este cotă de vânătoare, ci este cotă de intervenție pentru punerea în siguranță a vieții cetățeanului, așa că, indiferent de ce se va întâmpla, indiferent de câte mitiguri or să mai fie în fața ministerului sau unde, eu nu voi renunța la semnarea acestui ordin de ministru. Am sprijinul inclusiv al Academisie Române (...), am toate avizele date de către toate celelalte autoritățile implicate, inclusiv susținerea tuturor autorităților locale".