ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Duminică, 20 octombrie, a avut loc un marș de protest împotriva folosirii tehnologiei 5G în România înainte ca studii relevante și extensive să determine efectele asupra sănătății cetățenilor, așa cum a informat ActiveNews.

Printre alții, în fața manifestanților a vorbit și Pompiliu Diplan, reprezentant al Frăției Ortodoxe „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”, unul dintre organizatorii evenimentului.

În discursul său, Diplan a spus că argumentele autorităților pentru graba cu care doresc implementarea acestei tehnologii nu se susțin. El a mai afirmat că România este printre țările cu cel mai mare nivel de intensitate a câmpului electric din Europa, de aproape 10 ori mai mult decât țări precum Austria, Polonia sau Bulgaria, sau orașe precum Paris și Bruxelles.

„României, vehicule autonome îi lipsesc. Îi mai lipsesc mari chirurgi care să opereze de la distanță. Arătați-mi și mie un mare chirurg care nu operează fiindcă îi lipsește 5G...Hai să luăm chirurgii și vrei să operezi în timp real, poți s-o faci pentru că ai fibră optică în salon, nu-ți trebuie zeci de antene care să ne iradieze și pe noi, pe Costel Stanciu, Adrian Aciu sau Marina Alexandru (antevorbitorii - n.r.). Nu ne trebuie așa ceva. Împăratul e gol, totul e o farsă imensă. Ca să nu mai vorbim de nivelele de radiații pe care se ceartă lumea.


Să vorbim de rezoluția 1815 a Consiliului Europei, cea care a recomandat eliminarea sistemelor wireless din grădiniță și din școli, a făcut măsurători și au recomandat intensitatea câmpului electric, acel E de care am învățat toți în clasa a XI-a, de 0,1 v/metru. Colega mea a descoperit că acest institut de care vă spuneam mai devreme, ei l-au crescut la 67 volți/metru. 

Unele țări au refuzat să accepte acest 67 v/metru. E bine să nu existe radiații mari: de-aia ți se pune un șorț de plumb când te duci să faci o radiografie dentară, ca să minimizeze nivelul de radiații pe care îl îngurcitezi. Austria are 4v/metru, în condițiile în care România are 61. Parisul acceptă doar 5w/metru, Bruxelles-ul are 7 v/metru. Polonia are 7v/metru, vecinii noștri au 7 v/metru. Avem o limită de 10 ori mai laxă decât țări europene, cu scaun la cap, care și-au dat seama că au o responsabilitate față de neamul lor.

Șobolanii ăștia care ne conduc, că de-asta vorbim, avem un guvern iresponsabil și avem șobolani și-n Parlament și în afara lui, că aveau interesul să vină aici să-și facă capital politic, nici măcar la asta nu vin. Pur și simplu! Suntem de unii singuri. Șobolanii care ne conduc nu sunt interesați decât de ce le pică la Ramada, la Marriott, discuții care se încheie pe un șervețel”, a spus Diplan în aplauzele asistenței.

Reamintim că mai multe sute de persoane au participat la mitingul anti 5G, după ce mai multe organizații și inclusiv un parlamentar au anunțat că se opun intenției autorităților de a implementa masiv această tehnologie. În Elveția, protestele sunt în toi din cauza posibilelor probleme pe care 5G le pune sănătății.

Antene 5G au fost instalate în zone foarte aglomerate ale țării, în București și Florești (Cluj Napoca).

 

,