ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În doar câteva zile, Pokemon GO, noul joc pe mobil lansat de Nintendo, a devenit una dintre cele mai descărcate aplicații din lume.

Milioane de oameni aleargă în fiecare zi ca să prindă monstruleții virtuali, denumiți pokemoni. Pokemon GO face legătura dintre lumea reală și lumea virtuală. În toată lumea, numeroase construcții sau locuri publice au fost marcate drept câmpuri în care pot fi găsiți pokemonii. Aplicația a creat însă foarte multe probleme. Există oameni jefuiți și adolescenți care s-au rătăcit. Un bărbat ce conducea nu a mai fost atent la volan și a produs un grav accident de circulație.

Infractorii profită de febra Pokemon Go pentru a atrage jucători și a-i tâlhări, astfel că autoritățile îi sfătuiesc pe împătimiți să evite să meargă singuri după pokemoni, mai ales noaptea, și să evite zonele rău famate.

În San Diego, California, doi bărbați au alunecat de pe marginea unei stânci în timp ce se jucau același Pokemon. Deși locul era prevăzut cu un gard de sârmă tocmai pentru a se evita astfel de accidente, cei doi au sărit în mod repetat peste respectivul gard pentru a urmări niște Pokemoni.

Shayla Wigginws, o tânără de 19 ani din Riverton, Wyoming, a descoperit un cadavru în timpul unei vânători de Pokemoni. Ea încerca să găsească personaje pe marginea unui lac atunci când a făcut macabra descoperire.

Tom Currie, din Noua Zeelandă, și-a depus săptămâna trecută demisia de la compania pentru care lucra de 6 ani pentru a-și dedica tot timpul liber jocului Pokemon Go. Tânărul de 24 de ani spune că și-a rezervat bilete de avion de-a lungul și de-a latul continentului australian, în speranța de a captura toți Pokemonii disponibili.

 

De astăzi, Pokemon Go este disponibil și în România. Cunoscută fiind înclinația românilor de a prelua totul din Vest, ne așteptăm la o adevărată molimă. Cu telefonul în mână, utilizatorul va căuta pokemoni pe harta reală și se va deplasa pentru a-i prinde.