ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Abordarea dură a Administrației Donald Trump în conflictul cu Beijingul riscă să accelereze dezvoltarea a două lumi diferite în domeniul tehnologiei informaționale, izolând și mai mult circa 20% din utilizatorii de Internet, comentează cotidianul The New York Times, citat de Mediafax.
 
”China a pierdut aproape două decenii pentru a construi un zid digital între ea și restul lumii, o barieră unilaterală menită să țină departe companii precum Facebook și Google, permițându-le însă rivalilor chinezi să meargă în străinătate și să se extindă în lume. Acum, președintele Donald Trump izolează acest zid de pe partea cealaltă", notează editorialistul Li Yuan într-un articol publicat în cotidianul The New York Times sub titlul „În contextul în care Huawei pierde Google, războiul tehnologic SUA-China primește propria Cortină de Fier / Abordarea dură a Casei Albe amenință să accelereze dezvoltarea a două lumi tehnologice, izolând și mai mult o cincime din utilizatorii de Internet”.
Google a început luni limitarea furnizării de servicii software acordate gigantului de telecomunicații Huawei, după o ordonanță emisă de Casa Albă săptămâna trecută prin care s-a decis restricționarea accesului companiei chineze la tehnologie americană. Sistemele de software ale Google sunt utilizate la smartphone-urile Huawei, aplicațiile fiind preinstalate la toate dispozitivele Huawei comercializate în lume. În funcție de modul de aplicare a ordonanței prezidențiale americane, utilizarea acestor sisteme de operare riscă să se blocheze.