ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În ultimele zile, la posturile de televiziune au fost prezentate știri care păreau de domeniul SF. Grindină care a pus la pământ recolte și care a distrus sute de mașini, inundații care au măturat tot în calea lor, temperaturi care au doborât recorduri de căldură - toate acestea par la prima vedere fenomene extreme ale naturii.

Generalul Emil Străinu crede că toate aceste manifestări ar putea fi provocate de către om. Conform acestuia, există o tehnologie capabilă să creeze aceste fenomene care se află în posesia marilor puteri militare.

"Prin intermediul ei, marile puteri își plătesc reciproc polițe, fără să mai folosească tancuri și rachete, războiul economic și alte mijloace. Războiul economic îl fac distrugându-ți recoltele, câmpurile de legume și de fructe, pomii fructiferi, viile. Este un război între Est și Vest. Primele cinci mari puteri ale lumii sunt deținătoare a ceea ce se numește arma meteorologică și desfășoară războiul meteorologic. E foarte simplu. România, de peste 35-40 de ani, este un poligon de încercare a armelor geoclimatice", a declarat generalul Emil Străinu pentru Ziarul Ring.

Tornada, un fenomen pe care îl vedeam doar la televizor, a apărut în ultimii ani și în România. "Când a fost prima tornadă, de la Făcăieni, eu am explicat că este tornadă. La vremea respectivă eram cadru activ și era să fiu trecut în rezervă, fiind acuzat că vorbesc prostii. Abia după câțiva ani s-a recunoscut faptul acesta, iar astăzi toată lumea vorbește de tornade. La vremea aceea, eu eram cel asincron", a mai spus generalul Străinu.