De la 1 februarie 2017 au fost eliminate 102 taxe, printre acestea regăsindu-se taxa de mediu și taxa de înmatriculare auto în valoare de 60 de lei. În plus, pentru a înmatricula o mașină nu mai e necesară nici adeverința de la ANAF.

În aceste condiții au crescut foarte mult numărul înmatriculărilor de mașini second-hand aduse din străinătate, programările la RAR depășind în unele județe luna martie.

Înmatricularea unui autoturism costă în 2017, pentru transcrierea mașinilor înmatriculate în Romania (reinmatriculare), între 40 de lei dacă mașina este din același județ și rămân aceleași plăcuțe și 80-135 lei dacă sunt luate alte numere. Nu a fost luată în calcul asigurarea RCA care are un preț diferit în funcție de vârsta șoferului, Clasa Bonus Malus și motorizare. Dacă mașina este adusă din străinătate, este necesară în plus autenticitatea RAR și ITP, iar prețul pentru înmatriculare va fi în jur de 350 lei, scriu cei de la wall-street.ro.

Acte necesare înmatriculare auto 2017. Ce trebuie să aveți la dosar:

   1. cerere de inmatriculare tipizat (este gratuita si o puteti descarca de pe Internet sau o gasiti la DRPCIV);
   2. fisa de inmatriculare auto vizata la Directia Impozite si Taxe Locale de sector semnata de fostul si de actualul proprietar, in cazul persoanelor juridice este nevoie si de stampila firmei (original);
   3. cartea de identitate a vehicului (original si copie);
   4. certificatul de inmatriculare al fostului proprietar in care acesta a inscris transmiterea dreptului de proprietate (talonul - original). ITP-ul trebuie sa fie valabil (inspectia tehnica periodica);
   5. contractul de vanzare-cumparare sau factura (in original si copie);
   6. actul de identitate al solicitantului (original si copie);
   7. asigurarea obligatorie de raspundere civila auto (RCA) cu numele noului proprietar (copie);
   8. dovada de plata a contravalorii certificatului de inmatriculare (talon auto - original - 37 lei);
   9. placutele cu numarul de inmatriculare vechi, daca vreti/trebuie sa le schimbati;
   10. certificatul de autenticitate emis de Registrul Auto Roman (original) - doar pentru masinile aduse din strainatate;

Atunci când cumparați o mașină, pentru a face rapid actele, vă puteți întâlni cu vânzătorul la Direcția Impozite și Taxe Locale (Administrația Locala) de sectorul de care aparține. Aici găsiți un birou unde puteți face actele: contract de vânzare-cumpărare, fișa de înmatriculare - care trebuie să conțină ștampila de scoatere din evidență de către vânzător în baza prezentării contractului de vânzare-cumpărare cu noul proprietar, a cărții de identitate a vehiculului și a actului de identitate.

Vezi AICI mai multe detalii despre pașii care trebuie urmați

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews