ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Asociaţia Salvaţi Bucureştiul a iniţiat o petiţie pe internet, pentru salvarea grădinilor Palatului Ştirbei de pe Calea Victoriei, Bucureşti, aflate în pericol să fie distruse din cauza construirii unui uriaş centru comercial.

Petiţia constituie practic un apel către consilierii generali ai Municipiului Bucureşti, cărora cetăţenii le cer să nu avizeze proiectul. Reamintim că, dacă această construcţie va primi undă verde de la municipalitate, pe cei 5000 de mp aferenţi grădinii Palatului se va ridica o construcţie de peste 32.000 mp pătraţi construiţi.
 
Potrivit opozanţilor, pe lângă faptul că acest proiect le-ar mai răpi bucureştenilor din şi-aşa prea puţinul spaţiu verde, există riscul ca săpăturile la fundaţii să afecteze grav palatul - neconsolidat - şi construcţiile de patrimoniu din jur, potrivit epochtimes-romania.com.

Anterior lansării acestei petiţii, Asociaţia Salvaţi Bucureştiul şi CeRe (Centrul de Resurse pentru participare publică) au organizat o întâlnire cu bucureştenii, pentru a discuta despre proiectul de centru comercial propus a fi dezvoltat la Palatul Ştirbei.
 
Cu această ocazie, cele două organizaţii au colectat 240 de sesizări semnate de cetăţenii prezenţi la întâlnire, adresate instituţiilor responsabile cu avizarea şi aprobarea proiectului de centru comercial la Palatul Ştirbei (Agenţia de Mediu Bucureşti, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Primăria Bucureşti şi Consiliul General al Municipiului Bucureşti), prin care se cere respingerea acestuia.