ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Summitul G7 a fost nu doar un eveniment politic, ci şi unul online. Şi nu doar prilej de dicuţii serioase şi legitime, ci şi pentru un uriaş val de parodii în toate formele. 

La originea lor – o fotografie cu Angela Merkel gesticulând în faţa unui Barack Obama aşezat pe o bancă, în faţa unui peisaj desprins parcă din reclamele la ciocolată. 

Instantaneul a fost surprins de un fotograf al agenţiei Reuters în faţa castelului Elmau din Bavaria, unde au avut loc reuniunile. Nu ştim însă despre ce vorbeau, aşa că... liber la speculaţii şi trucaje, potrivit tvr.ro.

Iată, spre exemplu, o combinaţie dintre realitate şi celebrul film Sunetul muzicii. În rolul lui Julie Andrews, Angela Merkel. Într-o variantă şi mai imaginativă a fotografiei, Merkel şi Obama fac baie într-un jacuzzi cu sigla preşedinţiei SUA - iar în spate se vede fostul lider de la Casa Albă, George W. Bush. Într-o interpretare şi mai năstruşnică, Merkel pare a fi undeva în Orientul Mijlociu pe post de militant extremist.

Numeroase interpretări fără perdea i s-au dat gestului lui Merkel. Pentru că pe Twitter oamenii au adăugat posibile dialoguri între cei doi: „dă-i mamei o îmbrăţişare”, ar spune Merkel. Sau: „Într-o zi, fiule, toate acestea vor fi ale tale”.