ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Judecătoria sectorului 1 a stabilit desființarea unei antene de telefonie aparținând Vodafone de pe un bloc din Reșița după ce asociația de proprietari a acuzat că tehnologiile antenei le poate afecta sănătatea.

Această decizie reprezintă un precedent în aceasta materie civila soluția reprezintă o primă bătălie în lupta cu companiile de telefonie mobilă.

Asociația de proprietari este nemulțumită de antenele puse pe blocul lor, însă conform contractului erau obligați să le țină. Se pare că instanța a ținut cont de faptul că un contract nu poate înfrânge sănătatea oamenilor, nu a desființat contractul însă a demontat antena pentru acest motiv.

"Obligă pârâta să demonteze și să mute antena situată pe terasa blocului nr. 30 B, din orașul Reșița, str. Petru Maior, județul Caraș Severin, în termen de 60 de zile de la rămânerea definitivă a prezentei hotărâri. Autorizează reclamanta ca, în cazul în care pârâta nu efectuează demontarea și preluarea antenei situate pe terasa blocului nr. 30 B, din orașul Reșița, str. Petru Maior, județul Caraș Severin, în termen de 60 de zile de la rămânerea definitivă a prezentei hotărâri, să efectueze aceste operațiuni, pe cheltuiala pârâtei", se arată în motivarea hotărârii.

În urmă cu câteva zile, Guvernul a respins proiectul de lege care obliga furnizorii de telefonie mobilă de a muta antenele GSM la o distanță de minimum 500 de metri de școli și spitale.