ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Piaţa de anunţuri gratuite din România este dominată categoric de olx.ro, mai ales după ce compania deţinută de grupul Naspers (Africa de Sud) a achiziţionat principalul concurent de pe piaţă, Mercador.ro, deţinut de norvegienii de la Schibstead Media Group. Acum, olx.ro se luptă în România cu cei de la okazii.ro şi anunţul.ro, dar şi cu alte site-uri de profil mai mici.

OLX.ro este în România din 2010, iniţial sub denumirea mercador.ro. OLX este platforma deţinută de Napsters din 2006 în peste 100 de ţări. Fondatorii site-ului sunt Fabrice Grinda şi Alec Oxenford, iarl OLX înseamnă "online exchange". Potrivit datelor de pe site-ul Ministerului de Finanțe, Allegro Online Services Romania SRL, firma care gestionează site-ul OLX.ro, a avut în 2013 pierderi de 20,3 milioane lei, la o cifră de afaceri netă de 5.360.016 lei.

Ca trafic, în luna mai 2015, OLX.RO a fost vizitat de peste 9 milioane de unici, iar afişările au depăşit 422 de milioane! Site-ul gestionează 4,5 milioane de anunţuri. Olx.ro a creat şi o aplicaţie disponibilă pentru Android, Apple sau Windows Phone.

Pe olx.ro găseşti aproape orice de vânzare sau cumpărare: auto-moto, imobiliare, electrocasnice, electronice, produse pentru casă şi grădină, îmbrăcăminte, parfumuri, cosmetice, produse pentru mamă şi copil, articole sportive, produse pentru animale, dar şi servicii sau locuri de muncă. 

Poţi posta anunţuri pe OLX.RO gratuit, fără a-ţi crea un cont. Platforma îţi permite să încarci 8 imagini pentru produsul vândut, anunţul fiind valabil 30 de zile. Poţi alege să promovezi anunţul contra cost pe olx.ro pentru 7, 14 sau 30 de zile. Plata se poate face prin SMS sau cu cardul. Cele mai căutate produse pe olx.ro sunt: atv, 4x4, audi a6, bicicleta, bmw, canapea, ceas, iphone 5, tractoare, schimb sau laptop.

OLX.ro are încheiat un parteneriat cu o firmă de curierat având un preţ avantajos pentru livrarea de produse şi returul banilor.