ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Opt persoane au semnat un „act de înființare al Statului Dacia”, deoarece "la origine suntem daci, urmași ai lui Burebista, Decebal" și pentru că "nu există niciun act de înființare stat pe aceste teritorii".

Anunțul a fost postat pe un site al "noului stat", iar reprezentatul „Daciei”  este avocatul Nicușor Teodorescu. Fapt interesant, sediul de corespondență al „Statului Dac” este localizat pe o stradă intitulată „Castrul Roman" din Galați.

Teritorul „Noii Dacii” corespunde cu teritoriul României Mari. Cei opt „daci” - șase bărbați și două femei, nu au stabilit încă noua formă de organizare administrativ-teritorială a țării, dar „somează” trupele străine să părăsească teritoriul Daciei.

Conform actului de înființare „sediul și capitala statului Dacia este în Municipiul București, Casa Poporului”. Scopul noului "stat" este „de a oferi independență și suveranitate deplină, siguranță, demnitate, șanse, ajutor material și moral, prosperitate membrilor săi, promovând și respectând neamestecul în treburile interne ale altor state și popoare”.

Limba noului stat este bineînțeles, dacă, dar este  „uzitată sub denumirea de limba română”. „Părinții fondatori” ai noii Dacii au lăsat pe site și un formular pentru ca persoanele doritoare să beneficieze de cetățenia noului „stat” . 
 
În ceea ce privește patrimoniul noii „Dacii” , acesta se compune din bunurile deținute de statul român, până la 22 decembrie 1989. Actualele autorități ar trebui să le predea celor 8 „daci”  aceste bunuri, pe bază de inventar și proces-verbal!

Această știre nu este un pamflet.