ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Reprezentantul României la Eurovision 2016 a declarat pentru RFI că ia în calcul calea legală, după descalificarea țării de la concursul muzical european.
 
Ovidiu Anton susține că a fost tratat execrabil, că cineva e de vină și trebuie să plătească, pentru că prejudiciul adus imaginii sale este imens. „Nu voi mai participa la Eurovision niciodată”, declară artistul.
 
„Sunt foarte dezamăgit. Nu cred că își poate imagina cineva ce mi se întâmplă acum și nu doresc nimănui să i se întâmple așa ceva, nu doresc nimănui să muncească să-și câștige un drept mai ales cum am câștigat eu cu creația mea, am muncit mulți ani ca să-mi câștig dreptul de a reprezenta România la Eurovision și după ce l-am câștigat, iată că... nici nu știu să spun cine m-a învins. Pot să zic că nu-mi explic cum se pot lua astfel de decizii la acest nivel, adică să elimini un concurent după ce-l lași să participe. Nu știu cine este de vină, dar cineva cu siguranță este de vină și nu sunt eu”, a spus Ovidiu Anton, la RFI.

Întrebat ce înseamnă excluderea României de la Eurovision pentru cariera sa, artistul a răspuns: „Cred că daunele sunt incomensurabile, cred că nu se poate pune preț pe ceea ce-i face un astfel de gest unui artist. Șansa de a cânta piesa proprie în fața a 70 de țări nu ți-o poate da nimeni înapoi, nici momentul ăla nu poate fi reprodus. Prejudiciul adus imaginii mele, cât și daunele morale sunt imense”.

„Ce-mi rămâne de făcut este să cânt în continuare și nu în ultimul rând să mă gândesc la urmările naturale, legale, pe care le pot lua în acest sens. Mă voi consulta cu avocații și voi urma sfatul acestora, pentru că cineva este de vină și cineva trebuie să plătească pentru asta”.

„În cazul în care va fi reprimită România, eu nu voi mai participa la Eurovision niciodată. Consider că am fost tratat deosebit de nedrept, pot spune că am fost tratat execrabil, ca reprezentantul unei țări la Eurovision. Cu mâna pe inimă spun că, indiferent de ce se va întâmpla anii următori, joaca mea de-a Eurovisionul, pentru că dintr-o luptă mi s-a demonstrat că a fost de fapt o joacă, se oprește aici”, a mai spus Ovidiu Anton, potrivit digi24.ro.