ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cercetătorii germani lucrează la un sistem care ar putea identifica modul în care craniul vibrează, ca reacție la un semnal cu ultrasunete.
 
 
Experimentul a fost realizat pe un eșantion de 10 subiecți, dar noul sistem a fost capabil să identifice utilizatorul în 97% din cazuri, bazându-se doar pe sunetul produs de craniu.

Sistemul este intitulat "SkullConduct" și are în componență diverse soluții biometrice de securitate aflate în dezvoltare.
 
 „Dacă sunt înregistrate, schimbările în semnalul audio pot reflecta anumite trăsături specifice ale capului utilizatorului”, au explicat cercetătorii.

Cu toate acestea, înainte de a fi comercializat, există câteva obstacole, printre care și blocarea sunetelor de fundal, care pot altera identificarea vibrației craniului, potrivit gizmodo.com, citat de b1.ro.

Echipa de cercetători de la Universitatea din Stuttgart, Universitatea din Saarland și Institutul de Informatică Max Planck va prezenta mai multe detalii despre "SkullConduct" la o conferință pentru Interacțiunea calculator-om, luna viitoare, în California.