ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În contextul sărbătorilor naționale, Echipa CarteOrtodoxă.ro dorește să își bucure cititorii și în această săptămână, venind cu multe dintre titlurile editurilor Sophia, Predania și Cathisma reduse cu 25%.

De asemenea, Cartea săptămânii acesteia este Patericul Egiptean, apărut la editura Sophia.

Ediția de față a Patericului conține textul tradus de Cuviosul Pafnutie Dascălul și tipărit în 1828, îmbinînd experiența milenară a Bisericii cu buna mireasmă a unui grai românesc fără pereche. El a fost diortosit și completat cu grijă de monahul Filotheu Bălan după originalul ellin, folosind cele mai exigente ediții, și îmbogățit cu scurte introduceri în viața Cuvioșilor Părinți, cu icoane ale multora dintre aceștia, cu adnotări ce înlesnesc înțelegerea zicerilor și cu un scurt cuvînt de încheiere despre istoria Patericului.
 
Este structurat în: Pateric alfabetic și Pateric tematic.
Patericul alfabetic cuprinde scurte introduceri dedicate Părinților prezentați (în ordine alfabetică), cuvintele și faptele lor.
Patericul tematic cuprinde cuvinte folositoare ale Sfinților Bătrâni cei fără de nume, așezate în capete (tematic).
Coperta și ilustațiile: mănăstirea Diaconești.
 
 

Pe site veți putea găsi peste 30 de pachete și multe promoții, mereu străduindu-ne să aducem în lumina dumneavoastră cărți folositoare.
 
Totodată, vă invităm să vă alăturați nouă și pe pagina de facebook, unde încercăm să clădim o comunitate statornică de cititori: https://facebook.com/carteortodoxa.ro
 
Sperăm ca aceste lecturi să vă bucure în perioada sărbătorilor și nu numai.