ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Miercuri, 16 noiembrie, reprezentanții Federației pentru Apărarea Pădurilor, ONG reprezentativ pentru sectorul silvic, care are în componența sa toate organizațiile profesionale și sindicale din sectorul silvic, asociația proprietarilor de păduri, dar și membri ai Academiei Române, au protestat în fața Guvernului României.

Președintele acestui ONG, Marian Stoicescu, a explicat pentru ActiveNews care sunt doleanțele oamenilor care au ieșit în stradă pe un frig năprasnic pentru a protesta. La pichetare au participat reprezentanți ai sindicatelor din silvicultură, atât din cea de stat, cât și din cea privată, etc.

Iată revendicările oamenilor din domeniul silvic:
 

„1) Solicităm premierului să suspende aplicarea ordonanței 51, vizând modificarea legii 171 privind contravențiile silvice, deoarece crează confuzii care pot să determine apariția abuzurilor din partea acestor organizații care controlează personalul silvic. 

2) Solicităm Guvernului să respecte și să aplice prevederile articolului 97 din Codul Silvic, astfel încât să se acorde subvențiilor pentru administrarea pădurilor private până în 30 de hectare. Deși s-a promis acordarea acestei subvenții de la 1 octombrie și până acum nu s-a făcut nimic. Sunt 600.000 de hectare de pădure neadministrate private, iar 400.000 sunt deja distruse. Fără aceste subvenții nu se pot angaja structuri specializate. Probabil se urmărește că aceste păduri, ale persoanelor fizice, să fie vândute. În aceste zile, cererea pentru păduri românești este foarte mare, în special din străinătate.

3) Cerem Guvernului să ia măsuri pentru oprirea înstrăinării pădurilor României, care sunt un bun național.

4) Solicităm Guvernului să înceteze inițiativele de a modifica Codul Silvic, aceste prerogative le are numai Parlamentul. Este o lege organică și Codul Silvic poate fi modificat numai în urma unor dezbateri organizate de Parlament.

Dacă revendicările noastre nu vor fi satisfăcute, vom continua să protestăm.

Lumea trebuie să știe că patru pădurari au fost omorâți în timp ce apărau pădurea de infractori. Peste 600 de pădurari și lucrători forestieri au suferit vătămări corporale grave”.