ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un pădurar a fost asasinat de hoții de lemne, în Maramureș. Bărbatul, care are 37 de ani, a apucat să ceară ajutor la 112, dar polițiștii au ajuns prea târziu, informează Observator TV. 

Pădurarul a prins niște hoți de lemne și a fost executat, miercuri noaptea, cu propria armă de vânătoare, fiind împușcat în spate. George Mihăilescu, director general Romsilva, a fost la locul tragediei și a explicat ce s-a întâmplat:

„Eu am fost acolo! Este un pădurar de 30 de ani, tată a trei copii, păzea o pădure a unor persoane fizice, privată, și a avut informații că niște cetățeni certați cu legea s-au dus să taie acolo. A anunțat colegul, șeful de district, care a sunat la Poliție, la 112, dar între timp, probabil, i-a prins în flagrant și s-a produs o altercație cu ei. I-au luat arma și l-au executat cu propria armă. Când au venit poliția și colegii, el era deja mort într-o vale, foarte aproape de intrarea în pădure”, a spus Mihăilescu.

”Din păcate, înregistrăm o violență extremă, de neînțeles și de neacceptat într-o societate modernă. Până la urmă, noi suntem niște slujbași ai pădurii, nu avem a ne certa cu nimenea. Păzim, indiferent cine este proprietarul, că este statul român sau vreun privat ori primărie. E o muncă pe care o facem singuri în pădure și în care avem nevoie și noi de sprijin și ajutor. E foarte greu să vă explic ce am trăit acolo. Am fost acolo. Era un om mare, de peste 1,90 metri, întins pe iarbă lângă pădure ucis de niște hoți. E greu de acceptat într-o societate ca a noastră în care trebuie să dovedim toreranță și înțelepciune”, a mai spus directorul Romsilva, într-o intervenție telefonică la Realitatea Tv, joi, dimineața.