ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Rețeaua de socializare Facebook a suprimat fără avertisment pagina Asociației Neam Unit, cu câteva zile înainte de data de 2 iulie, când membrii acesteia împlinesc 6 ani de la înființare. Deși avea 40 de mii de persoane interesate, pagina a fost ștearsă, vineri, în urma raportărilor tendențioase făcute de susținătorii unor mișcări de stânga, care nu agreează mesajele pro Familie, Credință și Patrie, motiv pentru care le reclamă că ar „incita la ură”, pentru a putea invoca împotriva lor încălcarea politicii Facebook. 

„Pagina oficială a Asociației NEAMUNIT a fost pur și simplu ștearsă de cenzura acestei platforme de social-media, a culturii urii și invidiei promovată acerb de mai multe organizații extremiste de stânga, dar și de dreapta.
Neimplicarea noastră în anumite proiecte și distanțarea de orice mesaj violent, extrem sau imoral care contravine spiritului NEAMUNIT, statutului și crezului nostru, ne-a adus în punctul acesta.
Am adoptat în spațiul public mesaje echilibrate, care îndemnau la calm, reconciliere socială, dar și fermitate în anumite cazuri și situații, fără a asmuți duhurile urii și injustiției asupra nimănui.

Nu am dorit altceva decât sa fim lăsați să fim așa cum înțelegem noi spiritul, sufletul acestui neam și prezentul tumultuos în care trăim.

Am fost întâi chemați să ne aliem unor cauze, s-au solicitat alianțe, oferit funcții, bani și expunere media, politică etc.

Am rămas fideli unui crez în care NEAMUNIT acum 7 ani.
Pe data de 2 iulie, NEAMUNIT împlinea 6 ani de activitate oficială în slujba României și a Românilor. De ziua Sfântului Ștefan cel Mare, ocrotitorul nostru.

Au ales să ne execute înainte, fără alte explicații.
Au spus că suntem ai serviciilor, ai pesedeului, ai masoneriei, ai generalilor nu știu care, ai rușilor, ai Israelului ... numai că suntem FII AI ROMÂNIEI, ai lui Dumnezeu și ai Țării nu au vrut spună. De teamă!
Sufletul individului se conectează cu sufletul mulțimilor și rezonează ca un acord perfect de Stradivarius.
La toate acele infamii am răspuns cu fapte, cu dragoste față semeni și în continuare vom răspunde cu prețioasele cuvinte ale Sfântului Ioan Gură de Aur:
„Cuvintele sunt cărările faptelor”... fapte cu care vom continua, care vor vorbi pentru noi și care se vor înălța ca niște rugi către Dumnezeu, pentru Neamul și Țara noastră”, se arată într-un comunicat publicat duminică pe pagina web a asociației NEAMUNIT.

„Ieri, pagina principală a Asociației NEAMUNIT a fost supusă închiderii și ștergerii permanente.

Cenzura de tip neomarxist la care sunt supuse paginile și conturile Facebook este demnă de epoca marxist - leninistă.

Pe această cale, ne întărim convingerea că avem nevoie de protecția statului român și solicităm intervenția statului român în aceste cazuri de cenzură a liberei exprimări.

Repudiem cenzura și dictatura unor ideologii și minorități , care nu-și pot impune agenda decât prin forță, băgând pumnul în gura majorității covârșitoare care consideră FAMILIA, CREDINȚA și PATRIA ca fiind entități sacre și intangibile!

De ajutorul Asociației NEAMUNIT beneficiază de mai bine de 6 ani de zile persoane aflate în dificultate, dar și elevi sau studenți cu merite deosebite la învățătură, bătrâni sau persoane defavorizate, fără a se face discriminări pe criterii etnice, religioase sau sexuale.

Închiderea paginii afectează în mod direct activitatea Asociației, aceasta având în prezent peste 40 de mii de urmăritori și prieteni care beneficiază direct sau indirect de sprijinul nostru”, atenționa un mesaj publicat sâmbătă pe pagina de Facebook „Neamunit - Organizația Cluj-Napoca”. 

Potrivit articolului 30 din Constituția României, libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credințelor prin orice mijloace de comunicare în public este inviolabilă, iar cenzura de orice fel este interzisă. Pe lângă predilecția pentru cenzură, dovedită de rețeaua de social media tot mai des în ultima perioadă, apare și problema discriminării, în lipsa unei argumentări solide a motivului acceptării unor plângeri tendențioase, care cântăresc mai mult decât apărarea utilizatorului de bună-credință, la decizia suprimării unei pagini pentru pretinse „încălcări ale standardelor comunității”.