ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fenomenul s-a declanşat în weekend, când experţii americani au semnalat o puternică explozie de plasmă magnetică pe suprafaţa soarelui. Aceasta a fost urmată de cea mai puternică furtună solară din ultimii zece ani.

Furtuna solară a venit însoţită de aurora boreală, luminile de pe cerul nopţii care fascinează milioane de oameni. De altfel, astronautul american Scott Kelly, aflat la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale, a publicat o imagine impresionantă. Culoarea roşie, de exemplu, apare doar în cazul unei activităţi solare extrem de intense şi poate fi surprinsă doar în partea superioară a atmosferei.

Furtunile solare pot perturba comunicaţiile, sistemele de navigaţie şi alte sisteme similare care depind de undele radio. Până acum însă, nu există informaţii privind eventuale pagube, iar asta pentru că sistemele actuale sunt concepute astfel încât să facă faţă fluctuaţiilor. Potrivit NASA, fenomenul, în plină desfăşurare, va dura până mâine, potrivit romaniatv.net.