ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Bazându-se pe faptul că mai ales în momentele de răscruce „mesajul creștin trebuie să fie în mod cert transconfesional”, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a adresat marți seară, la Palatul Parlamentului, un cuvânt de salut, de încurajare și de felicitare din partea Patriarhului Daniel membrilor noii platforme creștine de video-transmisiuni prin Internet, aparținând cultului baptist, Prodocens Media, potrivit Agenței de presă Basilica.

Organizația non-profit Prodocens funcționează online, având ca scop promovarea educației și a valorilor creștine prin: TV online, radio online și conținut social media. În urmă cu un an, pagina de Facebook a Prodocens Media a transmis live cele mai importante comunicări publice din preajma Referendumului Constituțional pe tema Căsătoriei. Platforma Prodocens Media, lansată oficial marți, a început să funcționeze încă din 2014, la inițiativa lui Cătălin Vasile, directorul de comunicare al fostei Coaliții pentru Familie.

„Un demers care ne-a uimit foarte frumos pe toți”, a remarcat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române. „Cine nu dă șanse unui demers creștin înseamnă că trebuie să-și revizuiască cumva încrederea în cuvântul lui Hristos (...) M-am bucurat foarte mult să spun relativ recent, în perioada în care toți ne-am implicat foarte adânc sufletește în promovarea unui referendum care avea ca scop atât de limpede o temă la care ținem foarte mult cu toții, și am spus atunci că în momentele de răscruce ale unei societăți cum este cea românească mai ales, mesajul creștin trebuie să fie în mod cert transconfesional (...) Prodocens e în acest sens o mărturie de profesionalism în transmiterea unui mesaj creștin de promovare a unor valori care trebuie cultivate nu la periferia societății, ci în chiar în centrul societății, întrucât suntem și trebuie să rămânem spre binele nostru o societate creștină”, este de părere Vasile Bănescu.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române a subliniat că Prodocens Media ar putea promova și „înaltul, elevatul conservatorism, foarte prost înțeles astăzi, în spațiul nostru mediatic”. Vasile Bănescu, în prezent realizator de emisiuni la Trinitas TV, și-a arătat disponibilitatea de a participa și la posibile dezbateri organizate de televiziunea Prodocens.

Potrivit descrierii de pe pagina de Facebook a platformei media creștine, „numele PRODOCENS este format din două cuvinte din limba latină: „pro”, care înseamnă „pentru” și „docens”, care vine de la „a învăța”, „învățătură”. În acest cuvânt, PRODOCENS, regăsind-se nucleul misiunii pe care am început-o și anume: promovarea învățăturii și valorilor creștine într-un mod cât mai practic având ca suport Biblia și numai Biblia; promovarea educației academice, a școlii, a lecturii și științei în special în rândul copiilor și tinerilor care din nefericire sunt din ce în ce mai puțin interesați de scoală, lectură și dobândirea de cunoștințe care sa-i ajute în viață”. 

Platforma de media creștină poate fi urmărită pe pagina web proprie și prin intermediul canalului de YouTube dedicat.