ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pavel Durov, CEO al aplicației de mesagerie Telegram, și-a avertizat utilizatorii cu privire la problemele de securitate ale aplicației de mesagerie rivală WhatsApp pe care a descris-o descris-o drept un „borcan de miere” care spionează utilizatorii, relatează presa internațională, citată de Mediafax.

Într-o postare pe Telegram, Durov vorbește despre predicția pe care a făcut-o în luna mai potrivit căreia WhatsApp are „portițe” care vor fi descoperite în continuare, postând acest lucru în contextul celei mai recente vulnerabilități WhatsApp, care a permis hackerilor să acceseze toate datele de pe telefonul unei ținte, trimițând un videoclip.

Durov adaugă: „WhatsApp nu doar că a eșuat să vă protejeze mesajele, dar această aplicație este folosită în mod constant ca un cal troian pentru a vă spiona fotografiile și mesajele non-WhatsApp.”

În postare, Durov susține, de asemenea, că Facebook, care deține WhatsApp, încearcă să confuzeze publicul, spunând că nu are dovezi că backdoor-ul a fost exploatat de hackeri și subliniază că majoritatea mesajelor utilizatorilor serviciului sunt trimise necriptate către serverele Apple și Google.

El încheie sugerând că „este foarte puțin probabil” ca aceste erori majore și consistente de securitate ale WhatsApp care permit supravegherea să fie accidentale și îi avertizează pe utilizatori că „dacă nu cumva nu ai probleme ca toate fotografiile și mesajele tale devin publice într-o zi, ar trebui să ștergi WhatsApp de pe telefon”, spune The Independent.

Comentariile lui Durov vin după ce în ultimele luni au apărut informații că WhatsApp a fost folosit accesat de hackeri și folosit pentru a spiona utilizatorii. Pe lângă vulnerabilitatea pe care Durov a discutat-o ​​în postarea sa, o altă breșă de securitate WhatsApp a fost folosită recent și pentru a spiona activiști, avocați și jurnaliști indieni.