ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Primăria Municipiului București a tăiat zilele trecute 141 de copaci pe Bulevardul Unirii, susținând că erau toți uscați.
 
Primăria Capitalei a dat aviz de defrișare pentru 141 de arbori de pe acest bulevard pe 6 iulie 2016, în mandatul Gabrielei Firea, deoarece aceștia erau uscați, potrivit hotnews.ro. Copacii s-au uscat însă după lucrările de amenajare a bulevardului, făcute de Primăria sectorului 3 în ultimii doi ani.
 
Locuitorii sectorului condus de Robert Negoiță și ONG-urile de mediu au avertizat, la vremea aceea, că primăria a betonat spațiul verde, rădăcinile copacilor și că aceștia se vor usca. 

"Direcția de Mediu a emis avizul nr. 4098/1425795/06.07.2016, pentru defrișarea a 141 de arbori uscați 100% situați  pe B-dul Unirii, între P-ta Alba Iulia și B-dul I.C. Brătianu, în spații verzi limitrofe: scuarul central, jardinierele dinspre carosabil, alveole în parcările amenajate spre blocuri, spații verzi spre fațada blocurilor. Solicitarea de emitere a avizului de specialitate a venit din partea Direcției Administrarea Domeniului Public Sector 3 -  Serviciul Administrarea Domeniului Public, pe data de  02.06.2016.
 
Menționăm că solicitarea nu conținea date concrete privind: caracteristicile dimensionale ale arborilor, problematica lor, numărul de arbori și localizarea acestora, astfel încât inspectorul de specialitate  din cadrul Serviciului Avize și Acorduri a efectuat verificarea pe teren în prezența reprezentantului delegat de instituția solicitantă și a emis aviz de specialitate doar pentru arborii uscați 100%.
 
Marcarea arborilor a fost făcută de inspectorul de specialitate din cadrul direcției, la data inventarierii pe teren, iar punerea în aplicare a prevederilor avizului precum și informarea cetățenilor din zonă prin postarea pe site se face prin grija  Administratorului legal al terenului pe care se afla arborii.
 
Adresa Direcției de Mediu cu obligația postării pe site spre informarea cetățenilor și a tuturor celor interesați de activitatea Direcției de Mediu a fost emisă pe data de 14.07.2016", se arată în răspunsul trimis de Primăria Capitalei la solicitarea HotNews.ro.