ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



O adevărată comoară turistică, unică în Europa, există în comuna Costești din Vâlcea. E vorba despre Muzeul Trovanților, locul unde oamenii sunt invitați să descopere ciudatele "pietre vii", așa cum le denumesc localnicii.

"Pietrele vii" impresionează prin formele bizare și dimensiunile care ajung până la 5 metri. Dar sunt puțini cei care știu de existența acest loc, pentru că în zona nu există indicatoare care să îndrume trecătorii, iar afișele lipite pe porțile muzeului sunt mici și greu de observat.

Cei care reușesc să ajungă totuși în acest loc mărturisesc că sunt impresionați de formele ciudate ale uriașilor bolovani numiți trovanți. Muzeul Trovanților este arie protejată de interes național și se află la marginea DN 67, între Râmnicu Vâlcea și Horezu.

Legenda spune că trovanții, care s-au format cu 6 milioane și jumătate de ani în urmă, ar crește după ploaie, potrivit stirileprotv.ro. Sunt artiști care susțin că trovanții l-au inspirat pe sculptorul Constantin Brâncuși, născut la Hobița, județul Gorj, la mică distanță de Costești.

Cei mai mari trovanți din lume ating 9 metri și se găsesc în Egipt. Din cauza formelor bizare, aceste formațiuni geologice au fost considerate de-a lungul timpului ouă de dinozauri.