ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


75.000 de copaci vor fi plantați lângă Timișoara de către voluntarii echipei „Plantăm fapte bune în România”, la mijlocul lunii noiembrie.
 
Scopul împăduririi este revitalizarea solului neproductiv şi totodată realizarea unei bariere de protecţie forestieră a localităţii în fața pulberilor aduse de vânt din zona depozitului de cenuşă şi zgură de termocentrală. Terenul pus la dispoziţie de primăria din Utvin măsoară 15 hectare, iar plantarea puieţilor va fi posibilă prin implicarea a 3.000 de voluntari.
 
Acțiunea se desfășoară la nivel național și se bucură de parteneriatul cu Ministerul Mediului Apelor și Pădurilor. R.N.P. – ROMSILVA furnizează gratuit puieții necesari împăduririi terenurilor puse la dispoziție de administrațiile publice locale și asistență de specialitate pe plantațiile oficiale ale proiectului.
 
Din 2011 până în prezent, peste 12 500 de voluntari au plantat și îngrijit aproape 260 000 de copăcei pe un total de 65,5 hectare de terenuri publice neproductive în Argeş, Braşov, Cluj, Constanţa, Covasna, Ialomiţa, Iaşi, Prahova, Mureş, Satu Mare, Sălaj şi Timiş.
 
Alți aproximativ 300 000 de puieți vor prinde viață pe cele 79 de hectare confirmate de primării ce au răspuns apelului echipei organizatorice și au trecut printr-o verificare.
 
Sub sloganul „Plantăm! Îngrijim! Împădurim!”, cei care vor să participe la acțiunea din 14 noiembrie sunt așteptați să acceseze www.plantamfaptebune.ro pentru a găsi mai multe informaţii despre acţiune si platforma de înscriere.