ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Organizatorii Festivalului de Film de la Göteborg, Suedia, inaugurează un premiu neutru din punctul de vedere al genului la ediția din acest an a manifestării, arată The Hollywood Reporter, informează Mediafax.
 
Astfel, premiul pentru interpretare „Dragon” va fi acordat la Festivalul de la Göteborg pentru cea mai bună prestație a unui actor sau a unei actrițe din competiția dedicată filmelor nordice.

Prin acest premiu, organizatorii manifestării cinematografice din Suedia au declarat că „încearcă să facă pașii necesari pentru un mediu profesional în care nu există diferențe între genuri”.

Organizatorii festivalului vor acorda și premiul „Audentia”, ajuns la cea de-a patra ediție, distincție care se acordă regizoarelor și care a fost introdusă în 2016 cu același scop.
 
În 2019, Festivalul de Film de la Göteborg are loc între 25 ianuarie și 4 februarie și va include acordarea premiului „Dragon” pentru întreaga carieră actorului danez Mads Mikkelsen ("Hannibal" și "Doctor Strange").