ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Klaus Iohannis a semnat luni decretul de promulgare pentru legea offshore, care reglementează condițiile pe care trebuie să le îndeplinească firmele care exploatează perimetrele petroliere din Marea Neagră.

După mai multe amânări și amendamente controversate, proiectul de lege a fost adoptat pe 24 octombrie Camerei Deputaților, for decizional, cu 170 de voturi pentru.

Legea offshore stabilește condițiile pe care trebuie să le îndeplinească firmele care exploatează perimetrele petroliere din Marea Neagră, dar și sumele pe care acestea le datorează statului.

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a declarat, luni, referindu-se la contestația liberalilor privind lipsa unei virgule la un articol important din Legea offshore, că președintele Klaus Iohannis a promulgat deja legea și Biroul permanent nu poate să o modifice. 

„Noi în fiecare zi facem istorie aici în Parlament, azi s-a discutat o jumătate de oră despre teoria virgulei. Dacă cineva dorește să modifice o lege deja promulgată, există calea inițiativei parlamentare, singura cale regulamentară legală sau constituțională. Biroul permanent al Camerei nu poate să modifice, în ședința Biroului permanent, o lege deja promulgată. Noi avem decretul de promulgare pe masă, în Biroul permanent', a precizat Dragnea. Întrebat dacă președintele a promulgat Legea offshore, Dragnea a răspuns: 'Da, decretul l-am arătat tuturor colegilor din Biroul permanent'.

„Deci, Biroul permanent nu poate să modifice o lege deja adoptată de Parlament, deja promulgată de președintele României. Asta li s-a explicat. Cine vrea să modifice legea, poate să facă un proiect de lege cu o virgulă și trece prin procedurile parlamentare și se aprobă sau nu', a adăugat Dragnea.