ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Primăria București a anunțat oficial propunerea de impunere a unui sistem de taxare a mașinilor care circulă prin centrul orașului, simultan cu eliminarea locurilor de parcare gratuită în această zonă.

Propunerile lansate de Primăria Capitalei, într-un program redactat pentru perioada 2018-2022, prevăd, printre altele, introducerea regimului obligatoriu de plată a parcărilor de utilitate publică generală coroborat cu aplicarea de sancțiuni pentru staționarea neregulamentară și stabilirea unui necesar optim de locuri de parcare de utilitate publică (35.000 locuri parcare), precum și restricționarea accesului auto în perimetrul delimitat în interiorul zonei centrale a Capitalei prin identificarea și implementarea unui sistem de taxare sau de utilizare vignete.

De urmărit cum va reuși Primăria să scoată în afara orașului sutele de mii de mașini care tranzitează Capitala în lipsa unei alternative, vorbim aici de o șosea de centură.

Cei care aleg să meargă cu mașina prin centru o fac de nevoie pentru că nu există un sistem public de transport care să poată absorbi mulțimea de oameni.

În tot acest timp, parcurile din oraș sunt retrocedate pentru a deveni ansambluri imobiliare sau mall-uri, iar gropile de gunoi sufocă, la propriu, locuitorii din mai multe cartiere mărginașe.

Numărul de spații verzi pe cap de locuitor din București este cel mai mic dintr-o capitală a Uniunii Europene.