ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mitingul s-a încheiat fără ca protestatarii să solicite o întrevedere cu ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, care își exprimase, pe Facebook, disponibilitatea de a discuta cu o delegație a lor, au declarat pentru AGERPRES surse din minister.

Felicitări tuturor celor care luptă astăzi pentru stoparea tăierilor ilegale și a monopolului pe păduri! Înțeleg că ultima oprire va fi Ministerul Mediului. Eu sunt la minister, iar dacă o delegație a manifestanților dorește să ne întâlnim, să discutăm doleanțele lor, îi aștept cu drag”, a scris ministrul Mediului.

Protestatarii au mai spus că ar trebui să fie adoptată o lege prin care nivelul de împădurire din România să fie de cel puțin 35% și să nu scadă sub acest nivel și au menționat că susțin actualul proiect al Codului silvic, pentru că îi blochează pe austriecii de la Holzindustrie Schweighofer.

Acțiunea de protest din Capitală a început în jurul orei 16,00, la intrarea Charles de Gaulle din Parcul Herăstrău, unde s-au strâns în prima fază, pe parcursul desfășurării protestului numărul acestora ajungând la câteva mii.
Locuitorii din 14 municipii din țară și românii din șase orașe din străinătate au anunțat că protestează sâmbătă pentru oprirea despăduririlor abuzive, dar și cu scopul ca pădurile din România să devină o prioritate națională pentru autoritățile statului.