ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Lipsa spațiilor verzi și șantierele nesfârșite pe care le găsim în Capitală au dus la creșterea alarmantă a gradului de poluare, înregistrându-se între 300 şi 400 de tone de praf pe kilometru pătrat, praf toxic cauzat de trafic, activitatea industrială, şantierele nesfârşite şi nepăsarea administraţiei locale, a spus Cristian Buşoi la dezbaterea "Sănătatea şi mediu în Bucureşti".

Valorile poluării din Capitală sunt de patru ori mai mari decât normele europene, măsurătorile indicând valori de 70.000 - 80.000 de micrograme de particule pe metru cub, în vreme ce media europeană este de 20.000 - 25.000.

Într-un raport al Comisiei Europene, publicat zilele trecute, se arată că bucureştenii inspiră zilnic zeci de substanţe toxice, peste limita de siguranţă.

"Sunt mai multe cauze care au dus la acest nivel alarmant al poluării în Capitală: traficul, activitatea industrială, şantierele nesfârşite, dar, mai presus de acestea, nepăsarea administraţiei locale,care nu a făcut nimic pentru adescuraja traficul rutier ori pentru a reglementa mai strict activităţile agenţilor economici care poluează. Aceasta, deşi Comisia Europeană a notificat România, încă din februarie 2013, asupra nivelului ridicat de poluare, cerând acţiuni concrete pentru reducerea poluării aerului. În 2011, Primăria a cumpărat un laborator mobil de testare a aerului din oraş pe care a plătit peste 1 milion de lei, dar nu a făcut nimic pentru a reduce nivelul poluării în oraş", a spus Buşoi.

O altă problemă cu care se confruntă bucureştenii este poluarea fonică, aceștia fiind expuşi zilnic la nivele de zgomot care depăşesc limita legală.