ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Unul dintre cele mai importante proiecte de care vor beneficia locuitorii din București se va lansa în iarna acestui an, ceea ce va transforma orașul în capitala termală a Europei.

Va fi inaugurat un centru Therme, destinat timpului liber, care va fi cel mai mare din Europa. Lucrările de construcție ale acestui proiect au început în 2013, investiția inițială situându-se la 29,64 milioane de euro, însă cea totală se va ridica la aproximativ 50 de milioane de euro.

Apa termală de o calitate unică în lume alături de cele peste 800.000 de plante, din care multe sunt rarități sau exemplare unicat, vor recrea atmosfera unei vacanțe tropicale, tot timpul anului.

La baza realizării acestui proiect au stat mai mulți factori, după cum Hubert Spegel, CEO-ul grupului, a explicat:

- faptul că vremea a devenit capricioasă în România, iar în cele trei luni de vară pe an, stațiunile de la Marea Neagră sunt extrem de aglomerate.

- românii muncesc mult - statisticile arată că România se numără printre cele cinci state ale Uniunii Europene cu cel mai mare număr de ore obligatorii de lucru săptămânale, 40, fața de media săptămânii de lucru în Uniunea Europeană de 39,7 ore.

-  zona cu cea mai mare aglomerare urbană din România este cea cuprinsă între nordul Bucureștiului, orașul Ploiești și orașul Pitești. În această zonă se găsește o resursă naturală - apa termală - pe care Therme București o pune la dispoziția celor 4 milioane de locuitori.

Mai mult de atât, acest proiect va oferi publicului și cea mai mare grădină botanică din România:

"Aici veți găsi nu doar apă termală filtrată cu cele mai moderne sisteme, ci și cea mai mare grădină indoor și outdoor din România, cu peste 800.000 de plante și sute de specii de arbori. Vom avea la Therme București cea mai mare plantație de palmieri veritabili din Europa, cu aproape 500 de exemplare deja aclimatizate, dar și o atracție absolut unică: un exemplar din Copacul Vieții care se numără printre raritățile botanice ale momentului."