ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Inițiativa pentru Responsabilitate Civică (IREC) atrage atenția asupra unui proiect de lege depus de deputatul Remus-Florinel Cernea, prin care acesta urmărește "distrugerea legii lui Ionuț".

Într-un comunicat primit la redacție se arată că deputatul Remus Cernea a depus un proiect de lege care urmărește măsuri "cât se poate de dăunătoare omului".

"Printre aceste măsuri se numără:

- legalizarea abandonului câinilor (numit iar pompos ‘reteritorializare’);
- impunerea obligației ca cetățenii să fie mușcați de maidanezi numai în prezența martorilor dacă vor să fie credibili în fața autorități
- pomparea de bani publici (știți care bani, cei pentru centre de copii și cămine de bătrani) în angajarea Psihologilor canini care să ‘consilieze’ toți câinii ce au facut dovada agresivității pentru a-i aduce la sentimente mai bune față de oameni în scopul de a putea fi puși pe stradă din nou sau dați spre adopție
-  deschiderea unor adăposturi tip ‘rezervație naturală’ pentru maidanezi unde ei să zburde liberi și fericiți", se arată în comunicat.

Mai mult, Remus-Florinel Cernea a adus ca expert,în fața Comisiei de Administrație Publică de la Camera Deputaților, un individ acuzat de agresarea în trafic a echipelor de ecarisaj.

"Domnul Cernea a adus în fața Comisiei de Admnistrație Publică de la Camera Deputaților, în calitate de expert și vector de credibilitate, un individ pe cât de articulat pe atât de extremist: Claudiu Dumitriu de la Alianța pentru Combaterea Abuzurilor (organizație care a cerut și ea în instanță suspendarea normelor la Legea lui Ionut) și care nu s-a sfiit să vină la București (singurul oraș unde Legea lui Ionut a fost aplicată așa cum era normal) și să se implice direct în acțiuni huliganice de agresare în trafic a echipajelor de ecarisaj.
Unde este reacția publică față de această monstruozitate? Unde este presa indignată de elucubratiile legislative misantrope emise și susținute pe banii nostri de alesul Cernea?", se întreabă IREC.
 
Organizația mai afirmă că ONG-urile care au fost responsabile de abandonarea câinilor care l-au omorât pe Ionuț trebuiau aduse în fața Instanței, la fel ca și Primăria Sectorul 2. IREC atrage atenția că "Legea lui Ionuț" s-a aplicat doar în București, în restul țării lucrurile neschimbându-se.
 
"La Adjud unde maidanezii circula in numar mare nestingheriti, un brav cetatean, nevazator cu acte in regula, a fost singurul care a ajuns pana in biroul Primarului ca sa ii solicite sa ridice maidanezii din fata blocului care il terorizeaza zilnic si de care nu se poate apara nici fara disabilitatea de vedere de care sufera. Primarul a promis tunator ca rezolva insa nici la o luna de la sesizare omul nu poate circula linistit si nu poate spera ca va folosi vreodata un caine-utilitar pentru ca acesta ar fi deturnat de la misiunea sa de haitele din jur.
Ne este deci teama ca, in lipsa aplicarii Legii lui Ionut in toata tara, nu este decat o problema de timp sa plangem din nou in fata televizorului cand vom afla despre un alt ‘Ionut’ din Ilfov, din Adjud, din Constanta sau din Galati", arată comunicatul primit la redacție.