Se apropie marele praznic al creștinătății, Învierea Domnului, așa că în toate casele de români se pregătesc ouăle pentru a fi înroșite, acest simbol nelipsind de masa de Paști.

ActiveNews vă oferă câteva rețețe, culese de la cititori, prin care puteți vopsi ouăle în mod natural, fără să fie nevoie să achiziționați coloranți din comerț.

 

Materiale necesare:
-ouă
-varză roșie, sfeclă roșie, curcuma, păpădie, coji de ceapă, cafea, ceai, afine, etc
-flori și frunze mici, presate sau nu
-ciorapi de damă vechi
-foarfecă și ață
-vase de gătit mici
-oțet
Incepeți prin degresarea ouălelor cu apă și detergent de vase. Pentru a obține un model pe ouă se prind mici frunze și flori cu ajutorul ciorapilor de damă. Ouăle pregătite în acest fel se recomandă să le vopsiți doar în culori închise, căci la cele deschise din păcate va lipsi contrastul și munca depusă pentru aranjarea frunzulițelor va fi inutilă. 
Procedeul de vopsire a fost în mare parte același, și nu e deloc complicat.
Se mărunțește materialul care va folosi la vopsire dacă e cazul (varză roșie, sfeclă roșie), se adaugă apă cât să acopere ouăle, și în unele cazuri se adaugă oțet. Apoi se pun ouăle la fiert, iar după aproximativ 15 minute se oprește focul, dar se lasă ouăle în apă câteva ore. Se verifică din când în când intensitatea culorii obținute iar când rezultatul a fost mulțumitor se scot ouăle. Unele culori devin intense doar dupa 6-8 ore. Atenție, de asemenea la băile lungi în apă cu mult oțet, căci puteți să vă treziți cu ouă cu coajă elastică, 

Procesul de vopsire se poate încerca și la rece, cu ouă gata fierte. După câteva ore în zeamă de afine strivite pentru câteva ore, ouăle arată foarte bine. Rezultatul a fost foarte bun și fără fierbere.
Pentru a le înfrumuseța și mai mult se recomandă să le ungeți cu puțin ulei, astfel ouăle vor străluci iar culorile vor părea mai intense. 

Rețeta 2:

 

 

Foi de ceapă și flori de tei. Degresate cu apă cu zeamă de lămâie. într-o cratiță se pun foile de ceapă și florile de tei, peste care am asezat ouăle. Se acoperă cu apă rece, un vârf de lingură de sare, și se pun la fiert, foc mic, 10 minute, de când au început să clocotească. 


 


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews