ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dan Barna, președintele USR, se confruntă cu critici din partea a 100 de membri ai partidului, după ce a anunțat în mod public susținerea doar față de o parte dintre USR-iștii care vor să candideze la alegerile europarlamentare din 2019, scrie psnews.ro.

Cei 100 de membri USR au semnat o scrisoare deschisă prin care îi reproșează lui Barna că nu este echidistant, în condițiile în care acesta și-a declarat sprijinul pentru cinci dintre cei 82 de candidați care s-au înscris în cursa internă pentru scrutinul europarlamentar.
„Unii dintre noi au fost prezenți la Barcelona în timpul alocuțiunii pe care ați avut-o la un team building al USR. Unii dintre noi au aflat despre cele spune din postările de pe grupurile interne. Înțelegem că v-ați exprimat public susținerea pentru cinci din cei 82 de candidați înscriși la cursa internă pentru lista USR pentru alegerilor europarlamentare din 2019. Înregistrarea momentului a dispărut cu promisiunea că va reveni. Lucru care nu s-a întâmplat până la momentul acestei postări. Ar fi utilă în formularea acestei scrisori, pentru a putea da citate cu exactitate. Încă credem că transparența este un principiu de bază în USR și ne așteptăm ca înregistrarea, ne-editată, să fie pusă la dispoziție„, precizează semnatarii scrisorii deschise, conform Mediafax.ro.

Nemulțumirile ar fi apărut după ce USR a organizat un team-building la Barcelona, eveniment în cadrul căruia Dan Barna și-ar fi exprimat public susținerea pentru cei cinci, iar înregistrarea momentului ar fi dispărut între timp.

„Ca simplu membru USR, aveți tot dreptul să susțineți pe cine doriți și să vă faceți public opțiunile. Din funcția de președinte al partidului, cea mai democratică formațiunea politică aflată în Parlament în aceste vremuri însă, ne așteptăm cu toții să fiți echidistant și să îi susțineți informal pe toți cei care au ales să se înscrie în această competiție”, se arată în documentul care circulă prin grupurile interne ale USR, potrivit sursei citate.