ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Jaful din pădurile din România este vizibil din Lună. Imaginile de la granița României cu Ucraina au făcut înconjurul lumii în urmă cu câteva zile.

În acest timp, în Austria, țara care beneficiază cel mai mult de defrișările din România, totul este intact. Legislația austriacă este foarte strictă în privința exploatărilor forestiere, totul fiind verde acolo.

Un român, originar din Hațeg, a realizat un scurt film în care prezintă situția exporturilor de lemn din Austria.

"Priviți cât de verde este în Austria. Priviți cât de intacte sunt pădurile acolo. În tot acest timp, Romania trimite mii de tone lunar in Austria, lemn brut…pentru foc și pentru mobilă… După ce ne vom toca toate pădurile, vom ajunge să importăm și apă potabilă, din Austria evident! România, trezește-te!", este mesajul românului din Hațeg.

Schweighofer, Kronospan și Egger, sunt cele mai mari companii austriece de prelucrare a lemnului din România și au o cifră de afaceri cumulată de 1 miliar de euro, din vânzarea de cherestea și alte produse din lemn, din care mai bine de jumătate merge la export.

În ultimii 11 ani, peste 32,66 milioane de tone de lemn, de la rumeguș, butuci, vreascuri sau placaje și până la lână de lemn, foi de furnir și alte produse fabricate din lemn au luat calea exportului, potrivit datelor furnizate la Institutul Național de Statistică (INS).