ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Supranumita de italieni „Il fiore di Levante" (Floarea Orientului), Zakynthos face parte din Insulele Ioniene, la fel ca Itaca, patria legendarului Ulise, sau Corfu, o alta insula vizitata de sute de mii de turisti in fiecare an. 

In vara 2021, ai posibilitatea de a ateriza direct pe aeroportul international Dionysios Solomos, plecand din doua orase romanesti. Iata variantele de calatorie pe care le ai la dispozitie!


Pe site-ul Animawings.com ai posibilitatea de a alege mai multe zboruri spre aceasta superba destinatie de vacanta. Plecarile din Aeroportul International Henri Coanda din Bucuresti au preturi pornind de la suma de 82,30 de euro pentru un zbor, in luna iunie.

Pentru iulie si august, lunile aflate in varf de sezon estival, preturile sunt ceva mai mari, pornind de la 112,30 de euro. In schimb, in septembrie, luna in care clima locala este in continuare blanda si prietenoasa, pretul biletelor scade din nou pana la 82,30 de euro. 

Bilete avion Zakynthos din Cluj

In Cluj Napoca, cel mai important oras din Transilvania, preturile oferite de compania Animawings sunt usor mai reduse decat cele din Bucuresti, inclusiv in lunile din mijlocul verii.
Astfel, in iunie si iulie, un zbor cu plecare din Aeroportul International Avram Iancu are preturi pornind de la 78,40 de euro. In august, costul unui bilet creste, ajungand la un minim de 98,40 de euro, pentru ca in septembrie sa fie din nou disponibile zboruri pornind de la suma de 78,40 de euro. 

Frumusetile pe care le poti admira pe insula

Dupa ce iti cumperi bilete de avion spre Zakynthos, este normal sa te interesezi de frumusetile acestei insule. Si, pe masura ce vei afla mai multe detalii, vei fi tot mai incantat de alegerea pe care ai facut-o!

Unul dintre primele obiective care merita vizitate este celebra plaja Navagio, a carei priveliste superba o poti admira pe diferite site-uri turistice sau brosuri de promovare a Greciei. Ea este o mandrie pentru intreaga tara, dupa ce a fost inclusa intr-un top al celor mai frumoase 10 plaje din lumea intreaga. 

Locul in care se afla este, intr-adevar, cu totul deosebit. Este vorba despre un golf izolat, inconjurat de pereti albi de stanca. Contrastul cu valurile azurii si nisipul de culoarea metalelor pretioase poate fi admirat fie facand o excursie cu barca, fie de pe uscat, unde exista un minunat punct de belvedere, de unde se pot face fotografii absolut spectaculoase. 

Pesterile Albastre reprezinta un alt obiectiv la a carui vizitare merita sa te gandesti, odata ce ai cumparat bilete de avion spre Zakynthos. Aflate pe coasta de vest a insulei, ofera imaginea spectaculoasa a marii reflectand peretii de calcar si pot fi vizitate inclusiv in interior, intr-o plimbare cu barca.
 

In timpul acestor plimbari pe coastele insulei, ai mari sanse sa intalnesti macar o testoasa din specia Caretta-Caretta, care depaseste deseori greutatea de 100 de kilograme. Plaja Gerakas, de exemplu, este protejata ca un parc natural, iar accesul se realizeaza doar folosind un podet special amenajat, tocmai pentru a le oferi conditii ideale acestor fiinte superbe. 

Capitala Zakynthos Town, satucul Kambi, capul Keri sau portul Sfantul Nicolae sunt alte locuri pe care merita sa le vizitezi, dupa ce ai intrat in posesia unor bilete de avion spre Zakynthos. Si, bineinteles, nu uita sa te bucuri de mare si de soare, care iti vor reincarca bateriile la maximum!