ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Temperaturile ridicate anunta de fiecare data sosirea mult asteptata a verii acesta fiind un motiv de bucurie pentru doamnele si domnisoarele care adora sa poarte rochii lejere si fluide pe tot parcursul zilei. Pentru ca fiecare femeie sa se simta in largul ei este nevoie ca tinuta sa fie una cat mai comoda, sa fie realizata din materiale care lasa pielea sa respire asa cum este bumbacul, voalul sau matasea si sa ofere o mai mare libertate de miscare pentru terminarea taskurilor zilnice.

Tipuri de rochii de vara

Exista o gama variata de rochii lungi de vara, rochii care sa se potriveasca oricarui context, dar mai ales oricarei siluete. Conceperea unui outfit dureaza foarte putin in acest caz fiind nevoie doar de alegerea catorva accesorii asa cum sunt pantofii sau gentile. In doar 5 minute orice femeie este gata sa plece fara sa mai fie nevoita sa piarda timp pretios in oglinda in incercarea de a pune cap la cap o tinuta extraordinara.

Rochiile vaporoase, spre exemplu, sunt perfecte pentru conturarea unei tinute de zi. Sunt usor de purtat si pot fi perfect asortate cu o pereche de balerini sau cu niste cizme de vara pentru persoanele putin mai indraznete care nu se tem sa iasa in evidenta. Outfitul poate fi completat usor cu un rucsac trendy sau cu o geanta oversized.
Rochiile maxi pot contura o tinuta casual fara prea mare efort. Sunt ideale pentru o iesire in oras alaturi de prieteni sau de ce nu, pentru o plimbare prin parc intr-o minunata zi de duminica. Sandalele joase in stil grecesc reprezinta alegerea perfecta pentru a completa o astfel de tinuta. Nici palariile nu ar trebui sa lipseasca din acest context avand in vedere faptul ca vara temperaturile sunt unele extrem de ridicate, iar femeile trebuie sa se fereasca de razele nocive ale soarelui.

Cele mai cautate rochii de vara sunt fara doar si poate cele scurte pentru ca emana feminitate si pentru ca evidentiaza corpul atragand privirile celor din jur. Pentru ca imaginea sa fie una perfecta, picioarele trebuie sa arate impecabil, sa fie tonifiate si lipsite de celulita. Sedintele de fitness trebuie sa fie intense cu cateva luni inainte de venirea verii pentru ca totul sa arate exceptional. Astfel de rochii pot fi purtate cu incredere chiar si la birou pentru ca emna un aer office atunci cand sunt accesorizate cu niste pantofi pe masura. Atentie insa, lungimea nu trebuie sa fie una exagerat de mica, in caz contrar efectul vizual va fi unul negativ.

Nu trebuie uitate nici rochiile oversized care asigura un grad sporit de confort. Pot fi purtate chiar si de catre persoanele putin mai plinute datorita faptului ca micile imperfectiuni ale corpului pot fi usor de ascuns. In general, tinerele insarcinate mizeaza in timpul verii pe astfel de tinute pentru ca sunt foarte usor de purtat. In privinta tinutelor pe care femeile ar putea sa le poarte la birou, specialistii recomanda cu mare incredere rochiile in clos. Acestea au un design special si emana in acelasi timp eleganta si simplitate. In combinatie cu o pereche de pantofi cu toc, outfitul este impecabil.

Culori potrivite pentru rochii de vara

Din punct de vedere cromatic, in timpul verii se poarta culorile vibrante asa cum sunt galbenul sau portocaliul, dar si rosul sau albastrul imperial reprezinta niste alegeri mai mult decat inspirate. Stilistii prefera sa se evite alegerea rochiilor negre in aceasta perioada avand in vedere faptul ca femeile pot ajunge sa resimta un anumit discomfort cauzat de temperaturile de afara.

Exista o multime de alte culori potrivite care pot fi purtate in urmatorul sezon. In plus, imprimeurile florale se potrivesc de minune contextului si nu ar trebui sa lipseasca din garderoba. O rochie de acest stil reuseste sa iasa in evidenta si sa emane voiosie si buna dispozitie.

Materiale recomandate pentru rochii de vara

Este important ca toate rochiile achizitionate sa fie realizate din materiale de cea mai buna calitate pentru a nu se deteriora si pentru a rezista o perioada cat mai indelungata. Chiar si modalitatea de curatare este importanta daca se vrea pastrarea rochiilor mai multe sezoane. Matasea spre exemplu trebuie spalata la niste temperaturi cat mai joase, fara sa se utilizeze functia de centrifugare a masinii de spalat. Recomandarile producatorilor sunt notate pe eticheta si ar trebui respectate cu strictete pentru a prelungi viata hainelor.