ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Trupa The Humans, reprezentanții României la Eurovision 2018, a ratat calificarea în finala de sâmbătă a competiției muzicale, care are loc anul acesta pe scena de la Altice Arena din Lisabona, Portugalia.

Este pentru prima dată de la introducerea sistemului cu semifinale, în 2004, când România nu s-a calificat în fiecare an în finală. România a mai lipsit totuși din marea finală în 2016, dar atunci țara noastră a fost descalificată din start pentru că TVR avea datorii la European Broadcasting Union (EBU), organizatorul concursului internațional, scrie Mediafax.

România, cu piesa "Goodbye", a intrat în competiție pe poziția a doua în semifinala de joi, alături de Norvegia, Serbia, San Marino, Danemarca, Rusia, Moldova, Olanda, Australia, Georgia, Polonia, Malta, Ungaria, Letonia, Suedia, Muntenegru, Slovenia și Ucraina.

În urma semifinalei de joi s-au calificat Norvegia, Serbia, Danemarca, Moldova, Olanda, Australia, Ungaria, Suedia, Slovenia, Ucraina.

Lor li se alătură în finală țările care s-au calificat după prima semifinală, cea de marți - Albania, Cehia, Lituania, Israel, Estonia, Bulgaria, Austria, Finlanda, Irlanda și Cipru -, precum și grupul celor cinci mari (Franța, Germania, Spania, Marea Britanie și Italia) și țara gazdă, Portugalia.

În România, concursul internațional, cu semifinalele de marți și joi și marea finală, de sâmbătă, este transmis în exclusivitate de Televiziunea Română, pe TVR 1, TVR HD și online, pe TVR+. Finala Eurovision 2018 va avea loc sâmbătă, începând cu ora 22.00.

Anul trecut, reprezentanții României, Ilinca și Alex Florea, au obținut poziția a șaptea, cu un total de 282 de puncte, cea mai bună clasare a României în concurs de la succesul obținut de Paula Seling și Ovi la ediția din 2010 și a patra în istoria participării țării noastre la Eurovision.

Cele mai bune performanțe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminița Anghel & Sistem - Kiev, 2005; Paula Seling și Ovi - Oslo, 2010) și o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu - Atena, 2006).