ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Costel Alexe, ministrul Mediului, a anunțat că 500 de tone de deșeuri din Anglia au intrat în România, prin portul Constanța, informează Mediafax.

România a ajuns groapă de gunoi pentru alte țări: 25 de containere cu 500 de tone de deșeuri au fost descoperite în portul Constanța. Ministrul Mediului, Costel Alexe, a anunțat că deșeurile vin din Anglia și urmau să ajungă în Afumați. În acte, acestea erau prezentate drept haine second hand. În realitate, însă, erau echipamente electrice stricate și alte deșeuri voluminoase.

„Am anunțat la preluarea mandatului că #România nu va deveni groapa de gunoi a Europei și astăzi am mers personal într-o vizită de lucru în județul Constanța, iar unul din obiectivele principale a fost Portul Constanța, un punct nevralgic pe axa importurilor de deșeuri. (...) Dacă nu ar fi fost prinse, cele 25 de containere ar fi introdus pe teritoriul României 500 de tone de deșeuri. Toate acestea au fost deja trimise înapoi în țara de unde au venit”, a scris, pe Facebook, ministrul Mediului.

Alexe spune că acțiunile de control ar trebui intensificate, dar pentru acest lucru este nevoie de mult personal, dar și de dotarea comisarilor și agenților de teren cu echipamente perfromante.

În ultimele săptămâni, Bucureștiul s-a confruntat cu un nivel de poluare cu 700-800% peste limitele normale. În ultimii ani, sute de mii de tone de deșeuri au intrat în țara noastră, Ministerul Mediu recunoscând senin că nu știe care este nivelul acestor intrări, așa cum relata ActiveNews la începutul lunii martie.