ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Noi proteste au loc şi astăzi în mai multe oraşe din ţară din cauza defrişărilor ilegale şi a noului Cod Silvic. Sutele de oameni ieşiţi în stradă au avut aceleaşi reclamaţii ca săptămâna trecută. În noua lege, aflată încă în dezbatere în Parlament, pădurea este văzută doar ca o resursă, spun ei, şi nu ca o valoare ce trebuie ocrotită.

„Pas cu pas, pădurile le-ați ras”, „Uniți, salvăm pădurile!” - au strigat manifestanții, sloganuri ce amintesc de cartea președintelui Klaus Iohannis, „Pas cu pas”, respectiv de protestele față de exploatarea de la Roșia Montană, arată digi24.ro.

La Sibiu, 200 de oameni s-au adunat în Piaţa Mare şi au plecat în marș prin centrul istoric. Aproape jumătate dintre protestatri au venit cu bicicletele.

Proteste au avut loc și la Cluj-Napoca. „Acest Cod silvic este jumătate bun și jumătate rău. Nu pune deloc accentul pe protejarea biodiversității, pe protejarea pădurilor, iar pădurea apare ca o resursă, nu ca o valoare pe care noi trebuie să o protejăm”, explică un protestatar. „Indiferenţă ucide. De ce acest mesaj? Pentru că este la baza tuturor problemelor din ţara asta. Şi cred că şi la baza tuturor problemelor din lume”, afirmă un alt protestatar.

Cincizeci de oameni au protestat şi la Braşov. Ei s-au adunat în faţa Prefecturii, de unde au mers până în Piaţa Sfatului strigând „Uniți, salvăm pădurile din ţară!” „Nu suntem gata să ne predăm ţara oricui şi în orice condiţii. Suntem aici să luptăm până la capăt”, dă asigurări un manifestant îmbrăcat în haine ce amintesc de portul dacilor.

Participanţii la proteste spun că vor continua să iasă în stradă până când autorităţile vor reacţiona.