ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Consiliul Administrație al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva l-a numit în funcția de director general pe Gheorghe Mihăilescu(FOTO), pentru un mandat de doi ani, până în 31.12.2021, informează un comunicat de presă trimis pe adresa redacției ActiveNews.

„Numirea directorului general al Romsilva s-a făcut în urma finalizării procedurii de recrutare și selecție a candidaților pentru postul de director general al Regiei Naționale a Pădurilor-Romsilva, organizată de Consiliul de Administrație prin expertul în recrutare SC Pluri Consultants Romania. 
Procesul de recrutare și selecție s-a derulat conform OUG nr.109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice, cu respectarea principiilor liberei competiții, nediscriminării, transparenței și asumării răspunderii și cu luarea în considerare a specificului și complexității activității regiei autonome, având ca scop identificarea, recrutarea și selectarea celui mai potrivit candidat pentru ocuparea postului de Director General al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva”, se arată într-un comunicat de presă.

În altă ordine de idei, Romsilva spune că asociația Greenpeace România prezintă trunchiat acțiunile regiei în județul Suceava.  Romsilva afirmă că a verificat semnalele trase de Greenpeace și deși a oferit dialog și deschidere, respectiva organizație „alege să prezinte în mod trunchiat și tendențiosprin expuneri de materiale video și comunicări publice incomplete”.

„La postarea în spațiul public, de către organizația Greenpeace România, a unor presupuse tăieri ilegale în Bucovina, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva și organizația Greenpeace România s-au întâlnit, conform unui program prestabilit și agreat de ambele părți, la Ocolul Silvic Vama, din județul Suceava în vederea verificării aspectelor semnalate de organizația de mediu. [...]

La postarea în spațiul public, de către organizația Greenpeace România, a unor presupuse tăieri ilegale în Bucovina, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva și organizația Greenpeace România s-au întâlnit, conform unui program prestabilit și agreat de ambele părți, la Ocolul Silvic Vama, din județul Suceava în vederea verificării aspectelor semnalate de organizația de mediu”, arată Regia într-un comunicat de presă.