ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După Turcia, și Rusia denunță inițiativa Washington-ului de a înființa un contingent kurd în Siria. Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe, a afirmat că Statele Unite încearcă să înființeze „structuri alternative de autoritate” în Siria, încălcând angajamentele privind respectarea integrității teritoriale siriene, informează Reuters, potrivit Mediafax.

„Statele Unite încearcă să formeze structuri alternative de autoritate în zone vaste de pe teritoriul Siriei”, a declarat Serghei Lavrov în cursul unei conferințe de presă organizate la Națiunile Unite. Lavrov spune că acest lucru „intră în contradicție cu angajamentele asumate (de Statele Unite -n.red.) privind integritatea teritorială și suveranitatea Siriei”.

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a sesizat recent Alianța Nord-Atlantică în legătură cu inițiativa Statelor Unite de a înființa un contingent kurd în Siria, pe care liderul turc îl consideră "armată teroristă". Liderul de la Ankara a cerut Alianței Nord-Atlantice să ia poziție împotriva Statelor Unite din cauza planului de creare a unei forțe de 30.000 de militanți kurzi. 

Administrația Donald Trump a anunțat duminică un plan de creare a unei "forțe pentru protecția frontierelor", în scopul apărării teritoriilor din nordul Siriei aflate sub controlul grupurilor insurgente kurde susținute de Statele Unite. Administrația Bashar al-Assad a amenințat că va distruge noua forță și va alunga trupele americane de pe teritoriul Siriei.