ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Serviciul Român de Informații (SRI) a lansat un avertisment către utlizatorii de smartphone-uri care descarcă aplicații de pe Internet, recomandând acestora să fie atenți la ce tipuri de informații vor fi accesate prin instalarea aplicației.

Totodată, SRI subliniază faptul că aplicațiile malițioase care extrag informațiile cu caracter personal pot fi controlate de la distanță.

"Utilizatorii dispozitivelor mobile inteligente trebuie să se protejeze de riscurile generate de aplicațiile malițioase care pot fi controlate de la distanță și care sustrag date cu caracter personal.

Recomandăm ca, înainte de instalarea aplicațiilor, să acordați atenție grupurilor de permisiuni aferente acestora, care detaliază tipurile de funcții sau informații de pe dispozitiv ce vor fi accesate.  Aceste informații vă pot ajuta să decideți dacă doriți sau nu să instalați aplicația", precizează SRI pe pagina de Facebook, potrivit b1.ro.