ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Primarul Emil Boc a încercat, vineri seara, să dea cep unui butoi cu bere în cadrul Festivalului de Toamnă al Economiei Germane de la Cluj-Napoca, dar nu a reușit, situația fiind salvată în cele din urmă de unul dintre organizatori, iar invitații au ciocnit câte o halbă de bere nemțească, scrie Paginadetransilvania.ro.

 Emil Boc a participat, vineri seara, într-un cort amplasat în Piața Unirii din Cluj-Napoca, la deschiderea Festivalului de Toamnă al Economiei Germane, și a fost invitat de organizatori, Clubul Oamenilor de Afaceri Germani din Transilvania de Nord, să dea cep unui butoi de 30 de litri de bere. Edilul s-a îmbrăcat cu un șorț și a încercat să dea cep butoiului cu ajutorul unui ciocan din lemn, dar nu a reușit din prima. A încercat și a doua oară, tot fără succes.

Situația a fost salvată de unul dintre organizatori care a dat drumul la bere iar invitații, printre care s-a aflat ambasadorul Germaniei în România, Werner Hans Lauk, prefectul județului Cluj, Gheorghe Ioan Vușcaș, vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, Vakar Istvan, președintele Clubului Oamenilor de Afaceri Germani din Transilvania de Nord, Ludger Thol, au ciocnit câte o halbă de bere nemțească produsă de o berărie care funcționează din anul 1775.

 Anterior acestui moment, Emil Boc a declarat că investitorii germani fac parte din acea categorie de investitori care vin și rămân, dezvoltând investiții serioase de lungă durată în România, în Transilvania.

„Astăzi sărbătorim comunitatea germană pentru tot ceea ce a făcut și face pentru români, pentru Transilvania și pentru Cluj. Mulțumim comunității germane pentru susținerea investițiilor în Transilvania și în Cluj-Napoca. Vreau să subliniez eforturile pe care oamenii de afaceri germani le fac în vederea găsirii resurselor umane în vederea continuării investițiilor în România. (…) Trebuie să recunoaștem că noi, românii, am crezut de ani de zile că știm să ne distrăm, dar când e Oktoberfest avem de învățat de la germani nu numai cum să muncească, ci și cum să se distreze”, a spus Boc.