ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 20:20 Reprezentanța Samsung România a trimis un comunicat pe adresa ActiveNews pe care vil-l prezentăm integral:

Samsung se dedică dezvoltării de produse de cea mai bună calitate și tratează cu maximă seriozitate fiecare incident raportat de către utilizatori. În urma cazurilor raportate despre noul Galaxy Note7, a fost demarată o investigație minuțioasă, în urma căreia s-a depistat o problemă la una dintre celulele acumulatorului.

Până la 1 septembrie au fost înregistrate 35 de cazuri raportate la nivel global, iar în momentul de față se desfășoară o investigație, în colaborare cu furnizorii Samsung, pentru a identifica toate posibilele baterii afectate de pe piață. Cu toate acestea, siguranța utilizatorilor Samsung rămâne prioritară, motiv pentru care vânzările de Galaxy Note7 au fost suspendate temporar.

Utilizatorii români care dețin deja un Galaxy Note7 se pot adresa pentru detalii la numărul de telefon Samsung Customer Service Center: 08008 726 78 64 (luni-vineri, orele 09:00-18:00).

Compania a decurs la aceste măsuri pentru a se asigura că utilizatorii Samsung beneficiază de produse la cea mai bună calitate. Samsung depune eforturi alături de parteneri, pentru a se asigura că procesul de înlocuire al dispozitivul va decurge într-un mod cât mai simplu, eficient și confortabil pentru utilizatori.

Știre inițială

După ce două smartphone-uri Galaxy Note7 au luat foc recent în timp ce erau încărcate la priză, Samsung a decis să suspende livrările către operatorii din Coreea de Sud pentru a efectua noi teste de calitate. Se pare că problema o reprezintă bateriile.


Lăudat de mulți experți pentru design și caracteristicile tehnice impresionante, Galaxy Note7 ar putea deveni un coșmar pentru Samsung dacă acest tip de incidente se înmulțesc.

Terminalul a fost lansat deja cu întârziere pe anumite piețe, din cauza cererii foarte mari, care depășește oferta, scrie Reuters, citat de go4it.ro.

Ca urmare a acestor incidente, Samsung a pierdut aproximativ 7 miliarde de dolari din capitalizarea bursieră.

Scandalul a izbucnit într-un moment nepotrivit pentru Samsung. Apple se pregătește să lanseze iPhone 7 și iPhone 7 Plus pe 7 septembrie, iar mulți dintre cei care doreau să achiziționeze un Note7 ar putea opta pentru modelul rival.

Potrivit unor surse din Coreea de Sud, Samsung nu va înlocui telefoanele cu probleme cu unele noi, ci va rechema în service unitățile Galaxy Note7 care includ baterii care prezintă risc de incendiu și le va schimba acumulatorii.

Ca urmare a acestor incidente Samsung a pierdut aproximativ 7 miliarde de dolari din capitalizarea bursieră.