ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Yahoo investighează o posibilă breșă în serverele sale după ce numele, parolele și datele de naștere a peste 200 de milioane de utilizatori au ajuns de vânzare în mediul online.
 
Ancheta este una de proporții, având în vedere numărul mare de utilizatori care ar fi putut fi afectați și de gravitatea faptelor, potrivit UPI.

Informațiile ar fi fost puse în vânzare de un hacker cunoscut sub numele de ”Peace” pentru trei monede virtuale Bitcoin, adică aproximativ 1.860 de dolari.

''Yahoo lucrează intens pentru păstrarea siguranței utilizatorilor și îi încurajează întotdeauna pe utilizatori să aibă parole puternice și să folosească parole diferite pentru diferite platforme'', a transmis gigantul informatic într-un comunicat, citat de b1.ro.

Alan Woodward, expert în securitate cibernetică la Universitatea Surrey din Anglia, a susținut că experții încearcă să descopere dacă scurgerea de informații este reală sau nu.

Portalul Motherboard a transmis că a reușit să obțină câteva dintre datele puse în vânzare, dar majoritatea corespundeau unor conturi de Yahoo Mail care nu mai funcționau.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews