ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Selecția Națională a Concursului Eurovision 2016 va începe luni, 18 ianuarie, iar compozitorii care doresc să-și înscrie piese o pot face până pe 7 februarie, anunță un comunicat al Televiziunii Române.

Modul în care va fi ales reprezentantul României la Eurovision este unul diferit față de edițiile precedente, pentru prima dată în istoria Selecției Naționale câștigătorul fiind desemnat exclusiv de public, prin televot.

În perioada 18 ianuarie - 7 februarie vor avea loc înscrierile pentru concurs, urmând ca, pe 8, 9 și 10 februarie să aibă loc preselecții, unde piesele vor fi audiate de juriu.

Pe 11 februarie vor fi anunțate cele 12 piese care vor intra în concurs, în cadrul unei conferințe de presă.

Selecția Națională se va face prin două show-uri, transmise în direct de TVR: semifinala pe 4 martie și finală pe 6 martie.

În semifinală vor intra 12 piese, dintre care șase vor accede în finală: patru vor fi alese de un juriu de specialitate, iar două de către public, prin televot.

În finala Selecției Naționale, publicul este singurul care va alege reprezentantul României pe scena de la Stockhom, dintre cele șase piese rămase în concurs, prin televot.

Concursul Eurovision 2016 va avea loc la Stockholm, cu semifinalele pe 10 și 12 mai și finală pe 14 mai. În competiție s-au înscris 43 de țări, cu trei mai multe decât la ediția precedentă.