ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un poliţist braşovean din cadrul Poliţiei Rutiere, Marian Godina, a devenit celebru pe internet datorită umorului cu care povesteşte întâmplările din viaţa sa de om al legii.

Una din cele mai recente întâmplări povestite cititorilor este cea în care vorbeşte despre un român plecat în Italia, surprins trecând pe roşu. Explicaţiile poliţistului către şoferul întors în ţară cu maşină de Italia sunt hilare:

Semaforul s-a facut rosu. Masina cu numere de Italia, din fata mea, nu a oprit...i-a tot dat. I-am dat si eu, iar dupa intersectie l-am oprit pe soferul grabit.
- Buna ziua ! Va rog sa imi prezentati documentele dumneavoastra ! 
- Oooo....Dio, Dio...como entrato en esta tara...noma docomente, docomente, docomente!
Parlesc cateva limbi dar italiana chiar nu o bunghesc.
Avand actele in mana, am vazut ca pe italian il chema Arghire si era din...nu va mai zic de unde era. Si dupa cum va spuneam, Arghire din Vaslui venea de la el din Italia si pesemne ca uitase regulile de circulatie in acelasi ritm cu care uitase si limba materna. Devenise alt om, era acum Vasile "dupa o luna in Italia".
- Permisul de conducere vi se va retine treizeci de zile pentru ca ati trecut pe rosu.
Fraza asta i-a reactivat acea parte a creierului in care statea uitat frumosul grai moldovenesc.
- Hai bre sefule, da s-am facut?
- Ati intrat in intersectie pe rosu.
- Du-ti domnii d-aci...da se? Eu is chior? Io sun la tieleviziuni...sun la il comandante...da chiar iti bati joc? Pentru ce sa imi iei tu mia permisul?
- V-am explicat ca ati trecut pe rosu iar pentru asa se retine permisul, de ce nu intelegeti?
- Oo Dio...da normal ca nu inteleg, fa-ma sa inteleg sau acum ma duc la il comandante.
- No bine. Va explic astfel incat sa intelegeti. Va rog sa fiti atent: como entrato en esta tara se aplica el codo rutiero romano care spune ca trebuiato sa casco el ochii la il semafore si sa opreste daca il e necesaro. Pero che dumnevostra trecuto pe rosso, permiso e suspendato una luna. Si daca esto nemultumito, nu va duceti la il comandante ci la il giudecatore. Claro sau tu necesita mai multo explicationi?
'Nea Arghire a bagat nervos in viteza si a demarat in tromba, abandonandu-si docomentele. Am apucat sa aud doar cum i-a spus consoartei care era in dreapta lui: 
Andiamo, Maricico !"