ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cea mai apreciată figură sportivă din țara noastră, Simona Halep, s-a antrenat cu regularitate, chiar și pe timp de iarnă, pentru a atinge succesul de care se bucură azi. Cei care visează la aceleași performanțe trebuie să fie la fel de determinați să facă sacrificii. Bineînțeles, în sezonul rece te poți antrena în interior. Totuși, o sesiune de repetiție a  manevrelor din tenis desfășurată în aer liber va fi mereu mai eficientă. Dacă încă nu este prea frig pentru a juca mingea la exterior, iată câteva trucuri care te vor ajuta să tragi foloase maxime. 

Știai că poți juca tenis și când este rece afară? Iată cum: 

Îmbracă-te corespunzător
 


Să joci tenis afară la 4 grade în loc de 30 este o provocare. Pentru a putea să faci față unui astfel de efort, va trebui să ai un echipament potrivit. Învață să te îmbraci în straturi subțiri. Această tehnică îți va permite să păstrezi o temperatură optimă a corpului, fără să ajungi să te supraîncălzești de la mișcare. 

De asemenea, faptul că vei opta pentru articole vestimentare din material respirabil îți permite să ai o mobilitate optimă. Dacă vei purta doar un hanorac gros peste un tricou subțire, la un moment dat, vei simți nevoia de a înlătura un strat. Această alegere ar putea fi periculoasă, deoarece ai risca să răcești. 

Pentru a evita accidentările, fii atent la încălțămintea de tenis pe care o alegi. Aceasta trebuie să aibă o aderență mare pe orice tip de teren. 

Poartă ochelari de soare și mănuși

Cei care joacă tenis au avut mereu rețineri în a purta mănuși. Asta, pentru că, indiferent cât de subțiri ar fi, nu poți simți paleta la fel de bine cum ai face-o cu mâinile goale. Totuși, dacă palmele și degetele devin prea reci, vei observa că mobilitatea lor este afectată. În cele din urmă, nu vei mai avea aceeași forță atunci când prinzi paleta. Așadar, dacă nu ai altă metodă de a păstra această zonă a corpului caldă, poate fi o idee bună să porți acest tip de accesorii, mai ales dacă așa poți prelungi durata unui antrenament în condiții improprii. 

Ochelarii de soare te ajută să nu fii deranjat de soarele de iarnă. Acesta este poziționat mai jos pe cer, ceea ce îl face mai greu de suportat. Bineînțeles, este dificil să joci tenis foarte bine când îi porți pe ochi. Deci, dacă simți că mai mult te încurcă, este în regulă să renunți la ei. 

Fă mai multe fandări

Deoarece, atunci când este rece afară, mușchii se încălzesc mai greu, îi poți ajuta făcând fandări sau alte exerciții de stretching. Dacă omiți acest pas, este foarte probabil să îi forțezi și să sfârșești cu o întindere. 
Nu te grăbi atunci când îți faci încălzirea. De fapt, sfatul antrenorilor este să o prelungești cu aproximativ 10 minute. Acesta este un pas deosebit de important, peste care nu trebuie să treci. 


Este posibil să ajungi să apreciezi vremea mai rece pentru antrenamente. Fără căldura și umiditatea pe care o simți la 30 de grade Celsius, ai putea sta pe teren mult mai mult decât reușeai să o faci pe timp de vară, fără să simți că rămâi fără vlagă.